Az alakformálás új generációja megérkezett Magyarországra

Intenzív zsírbontás és izomépítés elsőként a Medios Orvosi Központban

Mi az az Emsclupt?

Az Emsculpt egy olyan forradalmi, nem műtéti testformáló eljárás, amely elektromágneses energiával, izomösszehúzódások kiváltásával egyszerre végez intenzív zsírégetést és izomépítést. Feszesíti, tonizálja, erősíti a has és a fenék nagy izomcsoportjait, valamint a kisebb testfelületeket – a felkarokat, a combokat és a vádlikat –, ezáltal pedig csökkenti a kezelt testrészek kerületét.

A 4 alkalmas kezeléssorozat résztvevőinek 88%-a szerint megérte az Emsculpt terápiát választani.

Tekintse meg az Emsculpt kezelések eredményeit!

(kattintson a testrészekre)

20 000 izomösszehúzódás

30 perc alatt

Nagy intenzitású, fókuszált elektromágneses energiát (HIFEM) használva az Emsculpt készülék impulzusokat juttat az izomszövetbe, és szupramaximális összehúzódásokat hoz létre – mindezt hagyományos testmozgással nem lehet megvalósítani. Egy 30 perces kezelés alatt csaknem 20 000 izomösszehúzódás történik, aminek hatására a kezelt területen található izomzat megnő és megerősödik.

Medios Orvosi Centrum
Medios Orvosi Centrum

Épül az izom

bomlik a zsír

Annak érdekében, hogy a megdolgoztatott izomzatnak elegendő energiája legyen az összehúzódások elvégzéséhez, a szomszédos zsírsejtek fokozatosan lebomlanak, majd eltűnnek. Az izomfeszítés és a zsírsejtek pusztulásának együttes eredményeként erősebb és hangsúlyosabb izomzat alakul ki.

Az Emsculpt terápia után 16%-kal több izom és 19%-kal kevesebb zsír található a kezelt felületen.

A kívánt eredmény elérése érdekében 4 kezelésre van szükség, az egyes alkalmak között pedig 2-5 napos pihenőidőszakokat ajánlott beiktatni. Az Emsculpt gyártója, a BTL által végzett klinikai vizsgálatok eredményei szerint az izomtömeg körülbelül 16%-kal nő, a zsír pedig csaknem 19%-kal csökken négy kezelés után.

Az Emsculpt kezelés

előnyei

Az Emsculpt nem műtéti beavatkozás, ezért nem igényel érzéstelenítést, a kezelést követően pedig nem kell gyógyulási időszakkal számolni.
Az Emsculpt elsősorban az izmokat tonizálja, tehát ideális választás lehet azok számára is, akiknek nincs sok zsírfeleslegük, viszont kidolgozottabb és erősebb izomzatra vágynak.
Mindössze négy alkalom után látható eredményeket lehet elérni. A kezeléssorozat résztvevői az izomtónus látványos növekedését tapasztalták, néhányan pedig az erőnlétük növekedéséről is beszámoltak.

Az Emsculpt kezelés

hátrányai

Az Emsculpt kezeléssorozatot két héten belül ajánlott elvégezni, ezért úgy kell szervezni az elfoglaltságokat, hogy ebbe az időintervallumba mind a négy alkalom beleférjen.
A vastag zsírréteg gátként működhet a mágneses tekercs és az izmok között, ezért nagyobb súlyfelesleggel kevésbé lehet látványos eredményeket elérni.
Bár csökkenti a zsírt, ez nem egy fogyasztó vagy bőrfeszesítő kezelés. Még pozitív eredmények mellett sem biztos, hogy csökken a testsúly vagy feszesebbé válik a megdolgoztatott izomzat feletti bőrréteg.

Az Emsculpt kezelésre ideális jelölt valójában bárki lehet, aki szeretne zsírt égetni, vagy erősebb és feszesebb izomzat elérésére törekszik.

Mi történik az Emsculpt kezelés során?

Medios Orvosi Centrum

1.

Miután felfeküdt a kezelőasztalra, a terápiát végző szakember az Emsculpt géphez rögzített lapátszerű applikátort a kezelési területre helyezi, majd bekapcsolja a szerkezetet. Az egész folyamat körülbelül 30 percet vesz igénybe.

2.

Az első kezelés alkalmával orvosa a legalacsonyabb fokozaton indítja el a készüléket. A nagy intenzitású elektromágneses energia hatására erőteljes összehúzódásokat fog tapasztalni. Önnek az egész folyamat alatt csak feküdnie kell, az érzés mégis ahhoz lesz hasonló, mintha intenzív testedzést végezne.

Medios Orvosi Centrum
Medios Orvosi Centrum

3.

Az Ön tűrésküszöbéhez mérten orvosa fokozatosan növeli majd az összehúzódások intenzitását, eközben pedig folyamatosan visszajelzést vár majd az Ön tapasztalatairól. A legfontosabb szempont, hogy a kezelés során végig kellemesen érezze magát, a kitűzött eredmény érdekében viszont a maximális intenzitás elérése lesz a cél (ezt a legtöbb páciens már a legelső kezelés végén el tudja érni).

4.

Az Emsculpt gép változó intenzitással, néhány másodperc alatt száz vagy akár ezer alkalommal is összehúzza az izmait. A kezelés utolsó szakaszában az izomösszehúzódások lassabbá, viszont erőteljesebbé válnak. Erre azért van szükség, hogy az eljárás során felszabaduló méreganyagok, valamint tejsav kiürüljön, és csökkenjen az izomláz kialakulásának az esélye.

Medios Orvosi Centrum
Medios Orvosi Centrum

5.

Gyógyulási időre nem kell készülnie, viszont az intenzív igénybevétel hatására előfordulhat, hogy a kezelt területen enyhe fájdalom jelentkezik – ennek egy-két napon belül el kell múlnia. A kezelés után nyugodtan végezheti a megszokott tevékenységeit, enyhe fájdalom jelentkezése esetén viszont ajánlott pihentetnie az igénybe vett testrészeket.

Szétnyílt hasfal

Szülés után az izmok, szövetek regenerálódása több időt vesz igénybe, mint korábban, függetlenül attól, hogy valaki végez-e rendszeres testmozgást terhesség előtt és alatt.

A szétnyílt hasfal jelenség mindenkinél előfordulhat, akkor is, ha természetesen szült vagy ha császármetszésre került sor. A nők majdnem harmadát érinti ez a kórkép és közülük igen nagy számban terhesség után is jelen van.

Legtöbbüknél már Rectus Diastasisról beszélünk, ami az egyenes hasizom rostjainak szétválását jelenti, ha a a rostok szétválása meghaladja a 2 ujjnyi távolságot. Ebben az esetben a törzs elülső támaszfala sérül, mely nem csak esztétikai problémát okoz, hanem mozgásszervi kellemetlenségekhez vezethet.

Medios - Emsculpt

Leggyakrabban szülést követően alakul ki, de előfordulhat férfiaknál is: sportolás kapcsán, súlyemelés, túlsúly miatt.

Az egyenes hasizom a bordáktól egészen a csípőlapátig, szeméremcsontig halad. Esztétikai szempontból ez az az izom, amit mindenki „csinosítani”, kockásítani akar.

Ez egy páros izom, amelynek közepén egy kötőszövet, a linea alba fut, ez kapcsolja össze az izmokat. Amikor valaki gyermeket vár és az idő elteltével növekszik a pocakja, a hasizmok oldalra tolódnak. Ez egy természetes folyamat, de ilyenkor a linea alba megnyúlik, feszül. Ha a rostok szét is válnak, akkor beszélünk rectus diastasisról.

Medios - Emsculpt

Azt, hogy valakinek szétnyílt- e a hasfala szülés után meg tudja állapítani a szakember. Ha esetleg valamiért ez elmarad akkor az anyuka is észlelhet néhány tünetet. Ilyen például a hasfal elődomborodása, erős derékfájdalom, hiszen a hasfal nem tudja ellátni a legfontosabb funkcióját, a támasztást, tartást.

A rectus diastasis a hasfal megerősítésével javítható, akár a panaszok teljes megszűnéséig.

A hasizmok főbb feladatai:

 • vizelet és székletürítés
 • szülés
 • medencefenék rögzítése
 • tüsszentés, köhögés
 • szervek rögzítése
 • hasüreg lezárása
 • hasűri szervez védelme
 • törzs fordítása
 • emeléshez szükséges
 • kilégzésben fontos szerepet játszik
 • hasüregi nyomás fenntartása

Ha ezeket a feladatokat nem tudja a hasizom megfelelően ellátni, akkor át kell vennie másik területnek ezt a terhet. Ilyenkor a medence alap és a gerinc rendkívül kiveszi a részét a feladat átvállalásából. Ez eredményezhet rossz tartást, gyenge gátizmot és egyre előre domborodó hasat. Minden ilyesfajta probléma kellemetlen érzéssel, fájdalommal járhat. Akár nőgyógyászati problémákhoz és vizeletvisszatartási zavarokhoz is vezethet.

Az Emsculpt kifejezetten alkalmas a szétnyílt hasizom kezelésére, hiszen a has izomzatát egységesen erősíti. Segítség nélkül ez a felépülés hosszadalmas lenne, de az Emsculpt lehetőséget nyújt a hasizmok gyors regenerálásához, megerősödéséhez. Már a négy kezelés után rendkívüli javulást lehet tapasztalni. Csökken a derékfájdalom és a kellemetlen érzés a has területén. Emellett esztétikai szerepe látványos változást képes kialakítani, az előredomborodó has szép lassan visszahúzódik eredeti állapotába.

Gyakran felmerülő kérdések

Az Emsculpt kezelés bármilyen bőrtípus esetén biztonságosan alkalmazható. Azok a páciensek, akik már a beavatkozás előtt aktív életet élnek – odafigyelnek a rendszeres testmozgásra – látványosabb változást tapasztalhatnak. Dr. Brian M. Kinney, az Emsculpt gyártója, a BTL orvos tanácsadója által vezetett kutatás szerint az Emsculpt azok számára működik a leghatékonyabban, akiknek 2-3 centiméternél kevesebb zsírmennyiség található a kezelt területen.

Fontos tisztában lenni vele, hogy az izomépítés időigényes folyamat. Akárcsak az edzőteremben végzett gyakorlatok után, az Emsculpt kezelést követően is időre van szükség, hogy a stimulált felület a célként kitűzött formáját mutassa. Azokon a területeken, ahol több a zsír, a végleges eredmény megjelenése hosszabb ideig tarthat.

Amennyiben Ön rendszeresen sportol, a kezelt testrészen pedig maximum 2-3 centiméter vastagságú zsírréteg található, akár már a legelső kezelés után is látványos javulást tapasztalhat. Az ajánlott 4 alkalmas kezeléssorozat végén nem csak az izomtömeg növekedése, hanem a zsír csökkenése is szemmel láthatóvá válik.

Az Emsculpt gyártója, a BTL által végzett klinikai vizsgálatok a derékméret és a zsír csökkenéséről, valamint az izomtömeg növekedéséről számolnak be. Dr. Kinney tanulmánya azt mutatta, hogy az izomtömeg körülbelül 16%-kal nőtt, míg a zsír csaknem 19%-kal csökkent négy kezelés után. Dr. Kinney és Jacob kutatása szerint azok a betegek, akik eredetileg nem voltak elégedettek a fenekük alakjával, négy Emsculpt kezelés után 85%-os javulást tapasztaltak a megdolgoztatott testrész feszességében.

Az Emsculpt további előnye, hogy az utolsó kezelés befejezése után is kifejti a hatását: az izmok tovább növekednek, a zsír pedig tovább zsugorodik a beavatkozást követő hat hónap alatt. Egy 2018-as klinikai vizsgálatában négy kezelés után átlagosan 3,29 centiméterrel csökkent a páciensek derékmérete, három hónappal később pedig még tovább – összesen 4,37 cm-rel.

Fontos felhívni a figyelmet, hogy az Emsculpt nem egy csodaszer! Javítja az izomtónust, növeli az izomtömeget, felgyorsítja és fokozza az eredményeket, de nem helyettesíti az egészséges életmódot és az aktív hétköznapokat.

A kezelések során megszerzett eredmények kizárólag rendszeres testmozgással vagy fenntartó kezelésekkel biztosíthatók hosszú távon. Amennyiben valaki huzamosabb ideig elhanyagolja az izomzatát, a korábban elért eredmények is eltűnhetnek.

A rendszeres testmozgással párosított félévenkénti utókezelésekkel megőrizhető vagy tovább is fejleszthető az elért forma.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) 2016-ban engedélyezte az Emsculpt eljárást, és 2018 óta végeznek ilyen terápiákat. Egy viszonylag új kezelésről beszélhetünk, alkalmazása során viszont eddig nem jelentettek mellékhatásokat.

Azoknál a személyeknél, akik terhesek; pacemakerrel vagy más beültetett elektronikus eszközzel rendelkeznek a kezelés helye közelében; szívproblémáik vannak, epilepsziások, esetleg bármilyen más olyan betegséggel rendelkeznek, amelyek veszélyessé tehetik az eszköz elektromágneses terének a használatát, az Emsculpt kezelést nem lehet alkalmazni.

Amennyiben bármilyen típusú fém – például csípőimplantátum – található a kezelési zóna közelében, szintén nem vehető igénybe a kezelés (a nagy intenzitású, fókuszált elektromágneses energia felmelegítheti vagy kiszoríthatja a beültetett fémet).

Kérdésed van?

Emsculpt specialista

Hívd Florindát!

Válasszon csomagajánlataink közül!

Teljes átalakulás csomag

Személyes konzultáció + 4 alkalmas Emsculpt kezelés

436 000 Ft

(4 x 109 000 Ft)

Alakformáló
csomag

Személyes konzultáció + 1 alkalmas Emsculpt kezelés

139 000 Ft

Power Couple (páros csomag):

Személyes konzultáció + 2 fő részére, 4 alkalmas Emsculpt kezelés, azonos terület kezelésére

750 000 Ft

Dupla csomag

Személyes konzultáció+ 4 alkalmas Emsculpt kezelés, has és fenék egyidejű kezelésére vagy 8 alkalmas Emsculpt kezelés egy terület kezelésére

750 000 Ft

Tapasztalja meg az elsők között Magyarországon a zsírégető és izomformáló Emsculpt kezeléssorozat klinikailag bizonyított hatékonyságát!

Szeretettel várjuk a jelentkezését!

COVID-19 Infók: Nyitva vagyunk!