Lézeres szőrtelenítés

 

Lézeres szőrtelenítés Buda Bernadett MediosA Medios Orvosi Központban az évtizedes múltra visszatekintő német Asclepion cég legmodernebb Mediostar Next Pro orvosi lézergépét használjuk.


A dióda lézertechnológiának és a rendkívüli bőrhűtő rendszernek köszönhetően bármilyen tónusú, színárnyalatú bőrt a legnagyobb biztonsággal, és hatékonysággal tudunk kezelni az év bármely időszakában. Ez a korszerű megoldás lehetővé teszi, hogy a lézer energiája csak a szőrtüszőkben és az őket körülvevő, tápláló sejtekben nyelődjön el, elkerülve a bőrben levő melanint. Így elérhető a szőrtüszők végleges pusztulása, és garantálható a jövőbeni szőrtelen, sima bőr.

A lézeres eljárást személyes konzultáció előzi meg, melynek során megvizsgáljuk a kezelendő területet, és részletesen tájékoztatjuk pácienseinket a kezelés menetéről. A kezelést az Ön egyedi, személyes adottságaihoz, bőrtónusához és a kezelendő területen lévő szőrtípushoz igazítjuk.

A végleges, lézeres szőrtelenítés után elfelejtheti a borotvahasználat, az epilátor és gyanta kellemetlenségeit, és nem marad más, csak a sima és selymes bőr.

Nemcsak hölgyek, hanem urak számára is ajánljuk epiláló kezeléseinket.

 

Tekintse meg árlistánkat Ingyenes konzultáció

 

 

 

 

 

Gyakran ismételt kérdések

Hány kezelésre lehet szükségem?

Szőrszálaink  létezésük során különböző fejlődési fázisokon mennek keresztül:
Anagén: növekedési fázs,
Telogén: nem-növekedési fázis.
Katagén: a fenti két fázis közötti átmenet idején a szőrhagymák sejtosztódása megáll és a szőrhagyma legalsó része, amely a mirigy falában gyökerezik, kitágul.
Minden egyes szőrszál a növekedés másik fázisában van. Szőrtelenítésnél minden szőrszálat érint a kezelés, a nélkül persze, hogy a kezelő tudná, hogy az egyes szőrszálak melyik növekedési fázisban vannak a kezelés pillanatában.
Bármely bőrfelületen mindig csak az anagén, vagyis a növekedési fázisban lévő szőrszálak reagálnak a kezelésre, a többi nem. Így az összes szőrszál eltüntetéséhez több kezelés szükséges.
A kezelések számát meghatározó tényezők:

 Általában 3-6 alkalomra van szükség ahhoz, hogy a 90%-os szőreltávolítási arányt elérjük.

Tekintse meg árlistánkat Ingyenes konzultáció

 

 

Minden bőrtípus alkalmas a lézeres kezelésre?

A lézernyaláb a hajban/szőrben lévő pigment anyagot veszi célba.
Minden pigmentált szőr reagál a kezelésre. A nagyon sötét szőrtől a sötétszőkéig minden típust tudunk kezelni.
Az ősz, illetve őszülő szőr/haj esetén a kezelés nem javasolható.
Általánosságban elmondható, hogy minél sötétebb a szőr, annál jobban nyeli el a fényt, és annál eredményesebb lesz a kezelés.

Mennyire hatékony a lézeres kezelés?

A kezelés eredményességét befolyásoló tényezők:

Annak érdekében, hogy magas hatékonyságot érjünk el, orvos segítségével kezelési tervet készítünk a szőr- és bőrtípus függvényében.

Tudományos bizonyítékok alapján a lézeres szőrtelenítés a ma elérhető leghatékonyabb epilálási módszer, de előfordulhat, hogy genetikai vagy hormonális változások miatt, a kezelést időnként meg kell ismételni. 

Mi történik egy kezelésen?

A kezelést frissen borotvált testfelületen kezdjük, hogy a kiálló szőrszálak ne akadályozzák a munkát. Aztán a bőrön lévő minden sötét foltot letakarunk, például egy fehér szemceruza segítségével. Egy víztartalmú gél felkenése után a lézer kezelőfejét a bőrfelület fölé helyezzük. A lézer fényimpulzust ad ki magából. Ennek nyomán könnyű bizsergést érzünk a bőrünkön. A kezelés az integrált bőrhűtő funkciónak köszönhetően nem kellemetlen. Az a lehetőség is fennáll, hogy a teljesen fájdalommentes kezelés érdekében annak megkezdése előtt fájdalomcsillapító hatású balzsamot kenjünk a bőrre.

Mi történik a kezelés után?

A kezelés után a páciens erős melegség-érzetet, bőrpírt tapasztalhat. Ezek a mellékhatások általában nem súlyosabbak, mint egy kisebb leégés a strandon, és a kezelés után néhány órával el is múlnak. A szőrszálak 5-14 nap elteltével oszlanak fel vagy hullanak ki.

Mennyi idő telik el két kezelés között?

A következő kezelés 6-8 hét múlva esedékes, mikor már érezhető, hogy a szőr újra nőni kezdett. Lásd a „Hány kezelésre lehet szükségem?” Kérdésre adott választ

Milyen komplikációk fordulhatnak elő?

A MeDioStar NeXT-tel végzett kezelések minden bőrtípus esetén biztonságosak. A lézeres kezelések általában kevés kockázattal járnak. Előfordulhat, hogy a bőr világosabb lesz, vagy hiperpigmentáció lép fel. Mindezek a mellékhatások visszafordíthatóak, és néhány héten belül korrigálhatóak. A mellékhatásokkal kapcsolatos további információért, kérjük, forduljon kezelőorvosához.