A kivizsgálás menete

Horkolás és alvási apnoe differenciál diagnózisa, a kivizsgálás folyamata:


1. A kivizsgálás első lépése a részletes, áttekintő fül-orr-gégészeti vizsgálat, a felső légutak anatómiájának, esetleges kóros, légútszűkítő elváltozásainak a feltérképezése. A pontos diagnózishoz modern endoszkópos eszközök és egyéb objektív mérőműszerek vannak a vizsgáló orvos segítségére.

2. A horkolás, vagy légzészavar panasz kivizsgálásához elengedhetetlenül fontos a részletes alvásvizsgálat.
A Medios Orvosi Centrum lehetőséget biztosít a beteg otthonában történő, kényelmes, rendkívül részletes alvásvizsgálatára egy kisméretű, a páciens számára egyszerűen használható alvásmonitorizáló készülék segítségével. Az alvás alatti élettani paraméterek vizsgálata választ ad arra, hogy a beteg a horkolás mely formájától szenved.


 

A Medios Orvosi Központban a Boppel Porti 7, hétféle alvás alatti paramétert rögzítő polygraphyás készülékét használjuk a páciens otthonában kivitelezett alvásvizsgálathoz.

A készüléket előzetes adatfelvétel és beállítás, valamint részletes használati tájékoztatás után adjuk ki Önnek. A készülék által rögzített alvás alatti időszak adatait számítógépen rögzítjük, és egy kontrollvizsgálat alkalmával részletes konzultáció formájában elemezzük.

Bizonyos esetekben képalkotó vizsgálatok, fogászati-szájsebészeti konzultáció, neurológiai, pszichiátriai, illetve pulmonológiai konzultáció egészítheti ki a kivizsgálás menetét.Hatékony terápia csak a részletes kivizsgálás után határozható meg. A vizsgálati eredmények alapján dönthető az el, hogy a pácienseknél eszközös vagy gyógyszeres segítség, illetve műtéti kezelés szükséges-e a probléma javítása, megoldása érdekében.