Stria kezelések

A striák vagy terhességi csíkok (angolul strech marks) akkor jönnek létre, ha hirtelen változik a testsúlyunk: sokat fogyunk, hízunk, terhesség, vagy testépítés során nagy átalakuláson megyünk keresztül. Fiataloknál is előfordulhatnak egy hirtelen növekedési ugrás után. A striák lehetnek lilás, vöröses színűek, általában idővel elhalványulnak.

A striák tulajdonképpen „feszülési csíkok”, vagyis a bőrön keletkező repedések.

Megelőzés

Mivel a striák kialakulása a nagy testsúly-változásokhoz kötődik, már serdülőkorban észlelhetők azokon, akiknek a teste nagyon gyorsan változik. Hatékony testápolókkal már ebben az időszakban segíthetünk a bőrnek abban, hogy könnyebben viselje a tágulást.

A terhesség idején is gondoskodhatunk minderről, bár az egyébként nagyon hatékony retinol tartalmú krémek használata ebben az időszakban nem javasolt.

Sokaknak genetikai hajlama van a striákra.

Klinikánkon a striakezelések kivételesen egyedi kombinációját vezettük be. Az Enerjet nagy intenzitású kinetikus energiáját használjuk ki a megtört kötőszöveti rész újraépítésére, valamint az Endymed Intensif mikrotűs rádiófrekvenciás kezelésével fellazítjuk az irharéteget és aktiváljuk a szövetek regenerációját.

A kezeléssorozat általában öt alkalomból áll, 2 Enerjet és 3 Endymed Intensif felváltva követi egymást1-2 hetes kihagyásokkal. A kezelések fontos kiegészítője az otthoni bőraktiválás, melyet a ZO Skin Health nagy retinol koncentrációjú mikroemulziós krémjével támogatunk meg.

Stirakezelés - Medios - Orvosi - Centrum
Striakezelés- Medios - Orvosi - Centrum
Stirakezelés - Medios - Orvosi - Centrum

COVID-19 Infók: Nyitva vagyunk!